fredag 4 april 2008

Nytt soundtrack

Kvällspromenader stavas min motion just nu. Raska promenader om kvällen, med hund. Cirka 30 minuter långa.

För att få rätta motionskänslan gäller det att man ångar på, att man har kraft i steget. Känslan är lättare att få med rätt musik i öronen. Rätt powerwalkmusik alltså. Inte nödvändigtvis samma musik du njuter av hemma.

Jag har haft schlagertema ett tag, syns i vänsterkanten, men nu är det dags för lite uppdatering. Följande ska flytta in i mp3spelaren imorgon:
  • 4 minutes - Madonna & Justin
  • We keep on rockin´ - Alcazar

Kvar från förra omgången blir:

  • Hero - Charlotte Perelli
  • Lay your love on me - BWO

Dessutom måste jag ha:

  • The worrying kind - Maya Hirasawa (för att den är så bra, trots att den inte alls passar. Kanske kan jag stanna och strecha lite när den kommer.)
  • It´s raining men - The weather girls ( Lite nostalgi är bra. Jag hörde den i P3s introtävling i morse och visste direkt. Honom ska vi ha!)

Kanske borde jag dessutom lägga in Haddaway - What is love. En låt som genererade fantastiska minnen redan innan. Och vem kan höra den nu utan att dra på mungiporna?

Någon annan som tränar till musik?

6 kommentarer:

Anonym sa...

Musik och träning är ju en fantastisk kombination! Har ett helt bibliotek med träningsmusik hemma och vissa låter blir man helt lycklig av att lyssna till = bra träningsminnen. Konstigt nog har jag laddat min ipod med väldigt soft country/singer-songwritermusik för tillfället. Men det går faktiskt alldeles utmärkt att jogga till. Huvudsaken är ju att man tycker det är BRA så kan man ju röra sig till vad som helst! //Ingela

Sara sa...

Ingela: För mig är känslan i musiken viktig. Som gammal aerobicsfantast tränar jag bra till discodunk. Och till GLAD musik. Singersongwriters gillar jag hemma, men sällan under träning. Men å andra sidan joggar jag inte...

Hur som helst är det härligt att träna till musik. Bra musik kan göra att man orkar mycket mer!

Anonym sa...

Jag har också kommit igång med dagliga promenader och idag har jag fått överta dotterns "gamla" MP3-spelare, så nu ska "det gå med musik". :)

Sara sa...

Gunilla: Visst är det härligt att komma igång? Och med musiken blir det ännu bättre... Det är toppen med mp3spelare. Jag har lånat min unge svågers avlagda. Den funkar väldigt bra!

LindaLiten sa...

Tips på mer bra musik, kanske inget att träna spinning till men perfekt som energisk promenadmusik.
Lasse Linds "Kom Kampsång" (Duett med Timo R)
Britta Perssons "Cliffhanger" (resten av skivan är också bra)
Miss Li, i princip hela senaste skivan. Verkligen superhärlig och glad.
I övrigt lyssnar vi massor på Moto Boy. (Oskar Humlebo). FANTASTISK SKIVA!!!

Sara sa...

Linda: Tack för tipsen. Skickar även vidare dem till maken...:)