onsdag 28 oktober 2009

Den ekologiska fjällkossan

Nu ska det bli ordning på torpet. Jojmensan. Igår kunde vi frysa in tjugofem kilo kravmärkt ko. Köttfärs och filé. Grytbitar och innanlår. Nu ska här lagas riktig mat.

Det var grannarna som nosade rätt på kossorna. Och frågade om vi ville dela. Självklart. Jag väljer helst ekologiskt, men utbudet av kött har varit begränsat och priset högt. Nu har jag frysen full. Härligt.

Maken bjöd på en första köttfärssås ikväll. Den som tycker att ekologiskt och kravmärkt är trams kan komma över och smaka. Låt smaklökarna avgöra!

Låt oss nu ta i tillsammans och få struktur på resten av matlagandet också. Jag säger det igen: v e c k o m a t s e d e l och s t o r h a n d l i n g. Du måste Sara. Du måste.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hur går det med fjällkon? Jag har lite svårt att tro att det är just en fjällko men kanske att det är en ekologisk SLB eller SRB. :)
Ni ahr väl kommit ihåg att flytta runt köttet i frysen för att få en jämn infrysning! :)
//Bondjäntan

Sara sa...

Det går bra! Hon är väldigt god. Vi har varit lite nervösa att hon är av en akut utrotningshotad art. Är någon av SLB, SRB och SCA utrotningshotad?

Självklart har vi flyttat runt köttet. Självklart. :D