lördag 16 maj 2009

Ögonblick 2

Hur många år är du i glaset? Jag är 56. Två trötta föräldrar svarar pliktroget på en av de obligatoriska frågorna vid middagsbordet. Utan entusiasm. Men vid bordets kortända sitter dottern och iakttar noga. Sonen pladdrar vidare om vem som är äldst vid bordet idag medan dottern långsamt lyfter sitt glas. Hon tittar länge och väl ner i glasets botten, vrider det lite som om hon försökte få siffrorna åt rätt håll.

Plötsligt uppfattar sonen vad hon gör. Han avbryter sin föreläsning, lutar sig fram och erbjuder sin sakkunskap. Ska jag hjälpa dig? Sonen tittar med stort allvar ner i dotterns glas. De lutar sig mot varandra, mot glaset, helt överens. Sonen om att noggrannhet krävs vid bestämning av någons ålder i glas, och dottern om vikten av att göra precis som sin bror.

Du är 33. Tror jag.

Storebror och lillasyster.

4 kommentarer:

LindaLiten sa...

Fint! Så fint att få dela era ögonblick, ni känns närmare. Snart är sommaren och den förlösande semestern här. Men först midsommar!
Kram

MalinZ sa...

Å visst är de fantastiska, dom där ögonblicken! Här hemma kallar vi Sanna för "dagens eko", hon gör precis allt som storebror gör (på gott och ont) och dessutom försöker hon låta som brorsan med, trots att orden inte finns där ännu. Så fint!
Kram,
/Malin

LindaLiten sa...

Man stöter på kompisar hos kompisar. Kul, blir glad. Kram till båda vännerna.

Ida sa...

Underbart.