måndag 24 november 2008

Husmorssemester: Resan

Att resa med tåg är utmärkt. Tåget är miljövänligt, bekvämt och snabbt. Med något i öronen, musik, en cdbok eller radio, behöver du inte bry dig om dina medresenärers underliga dialoger, telefonsamtal eller hostningar. Min erfarenhet är att en tågreFetsa på fyra och en halv timme går snabbt för en husmor. Hon vill vila lite, läsa - tills åksjukan smyger sig på, fika, titta på lite film - om hon har en ipod, och lyssna på musik och annat. Sen är hon där. I storstan.

Det jobbigaste med resan kan för en husmor vara, att kliva på. Att vinka hejdå. Till barn och man. Håll tankarna i styr. Se upp för tråkiga tankar (Det finns tankar som hävdar att du borde stanna hemma, det finns till och med tankar som hävdar att frågan Vad gör jag mot mina barn? är befogad. Det är den verkligen inte!)

När resan börjar lida mot sitt slut kan du fundera över hur du skall ta dig från Centralen till ditt boende. Om det är sent och du är harig: ta en taxi! Det kostar bara 118:-, om du ska bo på samma ställe som jag. :)

Inga kommentarer: