måndag 19 november 2007

Börjar fatta nu

Klockan är inte sju och vi har ätit middag (så klart), plockat undan i köket, bolibompat klart, borstat tänder, röjt undan leksaker som smitit ner på undervåningen och nu nattar maken sonen. Det känns lite som att läget är under kontroll. Idag har vi uträttat tre av fyra ärenden. Vi är på gång. Jag fattar. Det kommer gå bra ,det här med två barn.

Det är ju bara den där lilla, lilla detaljen: att maken ska jobba sedan också. Hur ska vi hinna med det?

4 kommentarer:

Ida sa...

Det kommer att gå fiiint det där...

Anonym sa...

Vet du, det kommer att gå bra! Jag har inte kommenterat din blogg förut, men hittade till den via Ankis köpstoppsblogg och eftersom jag gillar dina kloka inlägg, och eftersom jag också strävar efter att rensa i röran härhemma, så tittar jag in då och då.

Jag fick mitt andra barn i september, och med hela två månaders erfarenhet av att vara tvåbarnsmamma i bagaget ;-) måste jag konstatera att tvåbarnschocken är klart överdriven. Det funkar - även när mannen börjar jobba. Och det är alldeles underbart. Bara en sån sak som att kunna hänvisa till "barnen" i plural.

Lycka till!

Sara sa...

Ida: Fiiinemang!

Karin: Vad roligt att du kommenterar, det ger inspiration till fortsatt bloggande!

Skönt att höra att det funkar och är härligt. Jag säger också "barnen" så ofta jag kan, tycker det är helt fantastiskt!

Anonym sa...

Tröttheten har givits en djupare dimension och man förvånas över hur mycket man orkar. Och jag håller med om att tvåbarnschocken är klart överreklamerad. Så chockartat är det väl inte? Om inte kolik flyttar in samtidigt som nykomlingen. En dag i taget och man förvånas över hur smidigt det oftast går ändå!