lördag 3 januari 2009

Nytt år - ny mat

Gott nytt år! Låt mig summera förra årets slut och detta årets början. Våra nyårsplaner bytte skepnad i sista sekund och vi fick en ingivelse att ändra även menyn. Ugnsstekt lax blev stor kalkon. Även den tillagad i ugnen. Vi kände oss amerikanska när vi (maken) öste vår kalkon på nyårsaftons morgon. Öste och öste.

Turkeyn fick sällskap av svamprisotto, skysås och makens pricken över i: portvinslök. Bredvid serverade vi en sallad på ruccola och kronärtskockshjärtan inspirerad av ett recept i Saras mat. Kanske blev det för många smaker. Alla goda, men kanske för många. Till förrätt åt vi soppa på trattkantarell, och till efterrätt svärmors cheesecake. Vi rullade från bordet.

Men, i gryningen på nyårsdagen serverades bara havregrynsgröt. Igen. Maken och jag späker oss. Sanna Ehdin är min ledstjärna och jag är makens. Havregrynsgröt serveras till frukost. Med blåbär om du vill. Kanel. Krossat linfrö. Ungefär så. Och så te. Och apelsin. Till lunch blir det soppa och råkostsallad. Och till middag är den vita pastan och det vita riset bannlyst. Vi grymtar lite. Speciellt i tv-soffan när brödet fattas oss. Vart ska detta leda? Förhoppningsvis till energi och glädje. Och till midja. Vi får se.

1 kommentar:

Anna sa...

Nu har jag satt upp Sannas matbok på min bokus-lista. Tack för inspirationen!