tisdag 5 februari 2008

F(r)iskvecka

Veckans mat är planerad. Vi började redan igår med att avvika från planeringen. Maken fick ett oemotståndligt sug efter hamburgare (igen). Vad tror du jag svarade när han kläckte den idén för mig?

A: Nej, det blir inget av med det. Jag vill faktist ställa mig och laga mat nu, lite snabbt, innan jag ska iväg och träffa vännerna.

Eller

B: Kör i vind!

Skriv ditt svar i en kommentar nedan. Vinnaren får en internetiserad kram.

Tillbaka till planeringen. Vi vänder oss till havet den här veckan för inspiration och äter: Någonslags fiskgratäng gjord på sej, sill och potatis och fiskgryta med ris. Dessutom står sparrissoppa på menyn.

Fisk och grönsaker alltså. Bra mat. Om det bara inte hade varit för den där hamburgaren.

I DN Söndag pågår en Kom i form serie. I söndags intervjuades Helena Nyblom, som är läkare, om matens betydelse för hur friska vi är. Läs den artikeln innan du planerar din veckomatsedel. Maken läste den inte! SuperMat-vägen till ett friskare liv heter Helena Nybloms bok. Nu på min "Att läsa lista".

6 kommentarer:

Anna ser dej sa...

Hohoho, det är väl härligt att vara en fri och rörlig människa, som kan ändra sig och gärna provar något nytt! Det verkar ju du vara, så jag gissar vilt på ett B:-) Supermatboken vill jag också läsa. Kanske ska den inhandlas idag?! Tillsammans med en semla för att få balans i livet...

Ida sa...

Inte så svårt, B, såklart. Här hade vi tagit fram köttgryta ur frysen men eftersom köket var belamrat med kakel blev det pizza.

Anna funderar sa...

Som man känner sig själv känner man andra, heter det ju! Jag tror på alt B. Hoppas jag vinner cyberkramen:)
Fin blogg förresten, hittade dig genom Linda K, och jag gillar också ord. Visst är det kul att vidga vyerna, om du vill hälsa på hos mig är du så Välkommen!

Sara sa...

Anna ser dej: fri och rörlig, thats me!

Ida: Pizza nämndes här också!

Anna funderar: Välkommen. Jag ska helt klart vidga mina vyer och titta in hos dig!

Alla: Kraaam!:D

Kajsa sa...

Visst var den inspirerande, artikeln i DN! Jag försöker verkligen tänka på att peta i mig av nyttigheterna som nämndes i texten. Det kanske kan balansera upp ett och annat kulinariskt felsteg...

Sara sa...

Kajsa: En bra artikel! Jag tror stenhårt på att äta bra för det mesta, så kan man fuska ibland!