fredag 27 april 2007

Fler förslag?

Jag har ungefär 100 sidor kvar i Röd åklagare. Så här post Amos Oz är jag lätt fixerad vid att hitta en bok som griper tag i mig lika starkt som hans gjorde. Jag har fått några förslag på böcker att läsa härnäst:

  1. Svinalängorna av Susanna Alakoski
  2. Män som hatar kvinnor av Stieg Larsson
  3. De skamlösa av Sisela Lindblom
  4. Piaf av Simone Bereaut

Finns det fler förslag?

4 kommentarer:

Anonym sa...

Har precis avslutat Svinalängorna och tyvärr kan den mest liknas vid en axelryckning. Kändes mest som en skoluppsats jämfört med Amos. Hade jag läst den med lite större Oz-avstånd hade jag uppskattat den mer. Piaf-boken däremot kan jag rekommendera! Eller varför inte en gammal klassikerfavorit!? Mästaren och Margerita av Bulgakov! Eller lite gott och blandat som i "Lyckad nedfrysning av herr Moro". En samling tänkvärda texter. Eller nu när det närmar sig sommaren och man vill ha lite mer lättläst plocka upp vilken deckare som helst av Camilla Läckberg. Tom. jag som inte är ett big fan av deckare gillar Läckberg mucho!
Kram I (som sitter och jobbar en fredag, märklig känsla).

Sara sa...

Kanske ska köra på Piaf då? Har den hemma och allt. Läckberg vågar jag inte läsa. Hon är sågad, utdömd och hånad på mitt jobb. Av kollegorna. Men nu har jag iofs nya kollegor.

Jobba lugnt. Jag tänker ta en promenad strax och sen, ja, jag vet inte. Funderar på att göra ingenting idag. Kram!

Anna ser dej sa...

Jag måste faktiskt hålla med angående Svinalängorna. Håller på att läsa den...men den tar sig inte in under huden. Jag fångas inte riktigt av vare sig personporträtt eller historien utan blir ganska trött.

Har precis läst "Det finns en särskild plats i helvetet för kvinnor som inte hjälper varandra" och måste säga att jag blev grymt positivt överraskad av den! Praktisk, konkret och välskriven. Kan bara rekommenderas!

Sara sa...

Svinalängorna får helt klart vänta! Istället tar jag ditt tips i beaktande. Det är fortfarande några sidor kvar i Röd Åklagare, men sen får vi se vilken bok det blir. Spännande, spännande...